Skip to content Skip to footer

naše usluge

Tehnička zaštita objekata

Sustavi tehničke zaštite

Prepoznavanje individualnih zahtjeva korisnika i pronalaženje optimalnog rješenja tehničke zaštite temelj je našeg djelovanja. Uvažavajući zakone, pravila struke i financijsku sposobnost korisnika, savjetujemo o načinu i realnim mogućnostima i potrebi zaštite objekta sve od izvida objekta, izrade procjene ugroženosti, projektiranja do ugradnje i održavanja sustava tehničke zaštite.

Protuprovalni sustav

Protuprovalni sustavi se već godinama koriste kao uspješna mjera prevencije kaznenih dijela provale i razbojništva.

Sastoji se od:

 • Alarmna centrala
 • Periferni uređaj (tipkovnice za upravljanje, moduli proširenja)
 • Detektor (za unutarnju ili vanjsku primjenu, detekciju stanja okoline)
 • Komunikacijski uređaji (glasovni dojavnici GSM, TCP/IP komunikatori)
 • Zvučna signalizacija (za vanjsku ili unutarnju primjenu), a kako bi se postigla maksimalna zaštita imovine.

Vatrodojavni sustav

Vatrodojavni sustavi ranom detekcijom dima ili vatre sprječavaju stradavanja ljudi i veliku financijsku štetu. U manjim objektima poput vlastitog doma ili ureda preporučuje se postavljanje jednog ili više samostojećih vatrodojavnih detektora.

Sustav vatrodojave:

 • Detektor požara je najvažniji dio jer konačni ishod i količina područja koju (ne)će zahvatiti vatra ovisi o brzini detekcije
 • Centralna jedinica za obradu i upravljanje koja brine o funkcioniranju cjelokupnog sustava
 • Uređaj za signalizaciju i dojavu požara koji alarmira dežurnu osobu ili pokreće sirenu i bljeskalice za uzbunu

Odimljavanje

Odimljavanje je dio preventivne protupožarne zaštite i osigurava odvod dima u slučaju požara.

Uređaj za prirodni odvod dima i topline sastoji se od:

 • prozora i pripadajućih komponenti (profila, brtvi, okova za vrata)
 • ispune (npr. stakla, ploča)
 • pogonskog sustava i pripadajućih komponenti (pogona, konzola, okova)

Video nadzorni sustav

Ako ste vlasnik nekretnine ili prostora koje ne možete posjećivati svakodnevno, ugradnjom videonadzora te povezivanjem istoga na mobitel, u svakom trenutku na zaslonu svog pametnog uređaja imate apsolutni uvid u situaciju, bez obzira na kojem se dijelu svijeta nalazite.

Sustav se sastoji od:

 • Kamere,
 • Snimača,
 • Napajanja,
 • Mrežni uređaji.
 • Razni konektori…

KONTROLA PRISTUPA

Želite ograničiti pristup objektima izvan predviđenog radnog vremena ili ograničiti pristup određenim korisnicima u postavljenom vremenu?

Temeljni zadatak sustava kontrole pristupa je dozvola ulaza, izlaza ili prolaza isključivo ovlaštenim osobama. Za identifikaciju korisnika u sustavu kontrole pristupa najčešće se upotrebljavaju beskontaktne kartice, tagovi, a postoji mogućnost identifikacije putem otiska prsta, lica, dlana.

EVIDENCIJA RADNOG VREMENA

Vođenje evidencije radnog vremena zakonom je obavezno svim poslodavcima, a u suvremeno doba njeno bilježenje lakše je nego ikad prije. Pomoću digitalne pohrane u takozvanom cloudu, moguće je u automatsko računanje radnog vremena i to koristeći samo karticu ili neki drugi način identifikacije zaposlenika.

Zbog lakoće upotrebe, elektronska alternativa vođenju satnice odabir je mnogih kolektiva, neovisno o veličini i industriji.

SOS SUSTAV

Kada ne možete 24 sata dnevno dežurati pokraj osobe kojoj je potrebna skrb, SOS sustavi su najjednostavnije sredstvo za upućivanje poziva u pomoć.

Osoba kojoj je potrebna pomoć jednostavno Vas može pozvati pritiskom na tipku, a Vama se na zaslonu automatski prikaže broj sobe ili drugi podatak o osobi kojoj ste potrebni te u najkraćem mogućem roku stignete reagirati.

PARLAFONIJA

Parlafonski sustavi omogućavaju potpunu kontrolu pristupa Vašem objektu. Ako čujete nepoznate glasove ispred ulaza ili želite saznati tko to želi ući u Vaš objekt, nije li jednostavnije na zaslonu pogledati tko se nalazi ispred vrata nego prolaziti brojne stepenice?

Parlafoni (portafoni) putem napredne tehnologije omogućuju da, jednostavnim povezivanjem električne brave na ulaznim vratima, u svakom trenutku putem zaslona vidite tko se nalazi ispred objekta.

DETEKCIJA PLINA

Sustav detekcije plina služi za rano otkrivanje opasnih plinova i para koji, ako se ne detektiraju na vrijeme, mogu biti smrtonosni. Osim što se odlikuju kvalitetom, naši detektori plina su i vrlo maleni te neće narušiti vizualni izgled prostora.

S obzirom na to da je jedan od najčešćih uzroka smrti na zatvorenome upravo ugljični monoksid, takozvani „tihi ubojica“, postavljamo isključivo detektore najviše kvalitete koji reagiraju i na najmanju promjenu kakvoće zraka unutar objekta.

Parking rampe i barijere

Postavljamo parking rampe i barijere najviše kvalitete koje se svojim izgledom savršeno uklapaju u svaki prostor. Bilo da Vam je potrebna barijera kojom ćete osigurati vlastiti parking ili ste dio poduzeća koje brine o javnim parkinzima, u ponudi imamo razne mogućnosti.

Ako tražite najjeftinije i najbrže rješenje, u ponudi imamo parking barijere, dok su sofisticiranije varijante tzv. čuvari parkinga i automatske lančane barijere kojima se upravlja daljinskim upravljačem direktno iz automobila. Svojim jedinstvenim dizajnom i visokom tehnologijom savršeno se uklapaju čak i u povijesni centar grada.

OZVUČENJE

Sustav ozvučenja prilagođava se Vašim potrebama bez obzira na to jeste li vlasnik kafića koji želi savršeno ozvučenje za svoje goste ili Vam je potreban kvalitetan sustav za obavještavanje i uzbunjivanje. Zahvaljujući dugogodišnjem radu na sigurnosti različitih objekata naši majstori će najbolje procijeniti koji je sustav idealan za Vaš objekt.

U slučaju opasnosti unutar objekta, nužno je imati kvalitetan sustav kako bi se u čitavom objektu osigurala razumljivost govora prilikom prenošenja informacija putem razglasa.

NADZOR VOZILA

Budući da sve više vremena provodimo u automobilima, sustav za nadzor vozila je ono što nam uvelike olakšava praćenje kretanja. Prije svega, on služi za satelitsko praćenje voznog parka kako biste u svakome trenutku znali gdje su Vaša vozila te Vam daje mogućnost da, kroz GPS nadzor, imate uvid u cjelokupnu statistiku i analize o svakoj radnji vozila.

akon povezivanja putem internetske aplikacije, na zaslonu imate uvid u sve potrebne podatke, počevši od prikaza lokacije vozila, povijesti kretanja ili zapisnika o potrošnji goriva.